Lõppenud nädalavahetusel Tallinnas toimunud Naiskodukaitse toitlustuse erialavõistluse võitis Pärnumaa ringkonna naiskond.
Mõõduvõtmisel osalenud 14 neljaliikmelise võistkonna seas tunnistati parimaks pärnakad, keda esindasid seekord Kaire Nõmm, Margit Veltson ja Karmen Vesselov Pärnu jaoskonnast ning Ave Rallmann Saarde jaoskonnast.
Kaks päeva kestnud võistlusel hinnati kokkade toiduvalmistamise oskuste kõrval hügieeninõuete täitmist, ohutust, kokkuhoidlikkust ja täpsust, aga ka meeskonna koostöövõimet, teravat silma ja kiirust. Kõige ajamahukam ja kaalukam ülesanne oli välikatlal õhtusöögi valmistamine, kusjuures portsude suurus, arv ja valmimisaeg olid täpselt ette määratud. Varem ettetellitud toiduainetest tuli valmistada õhtusöök 30 inimesele ja seejuures pidi 150-grammised portsud välja jagama ilma kaalu abita. Žürii ja kohtunikud hindasid toidu maitse kõrval rangelt hügieeninõuetest kinnipidamist, portsude suurust ja seda, kas valmistatud kogus oli täpne.
Lisaks sellele tuli kokkadel lasketiirus märki lasta, kaaslaste juhendamise järgi pimesi suurt vett täis katelt takistusrajal vedada, lõhna järgi maitseaineid ära tunda ja hulgaliselt köögi tervisenõuete teadmise ülesandeid lahendada.
Toitlustuse erialavõistlus toimub iga kahe aasta järel ning seal osalevad Naiskodukaitse vabatahtlikud välikokad. Kokandusest huvitatud naiskodukaitsjatele korraldatakse koolitusi, kus õpetatakse toiduvalmistamist, pidulike laudade ettevalmistamist, toidukoguste arvestamist, ja toiduhügieeni.
Fotol on võitjavõistkond põllenumbriga 14.
Foto autor on Berit Cavegn.