Teksti suurus:
A A A

Kaitseliitlased harjutasid sadama kaitsmist

07.04.2014
Autor: Jaanus Ots
Sel nädalavahetusel toimus Pärnu sadama territooriumil Pärnumaa maleva erinevate üksuste koondõppus, mille käigus kandus lahingutegevus osaliselt ka linnaruumi.

„Pärnu sadamas valisime selle tõttu, et reaalse ohu korral on suure tõenäosusega meie tegevuse põhiline vastutusala,“ põhjendas õppust koordineerinud rannakaitserühma ülem lipnik Jaanus Ots.
 
Õppus algas reede õhtul üksuse liikumisega sadama territooriumile, mille järel võeti ala kontrolli alla ning julgestati. Välja pandi tunnimehed ning toimusid patrullid.
 
Laupäeval jätkus väljaõpe objektikaitse põhitõdede tutvustamisega nii teoorias kui praktikas. Kaitseliitlased harjutasid turvakontrolli läbiviimist ning kontrollpunktide rajamist ja mehitamist koos kõikide sinna juurde kuuluvate rutiinidega.

Õppuse kõige põnevam osa leidis aset pühapäeva varahommikul, mil kaitseliitlased tuli omandatud teadmiste najal tagasi tõrjuda sadamat ründavate vastaste üksused.

„Reedest pühapäevani toimunud õppuse käigus täideti kõik Rannakaitserühma
allüksusekursuseks seatud eesmärgid,“ võttis õppuse kokku lipnik Ots.
 
„Vastane suutnud sadama ala hõivata, mis tähendab, et meie kaitse toimis,“ lisas ta rahulolevalt.
 
Õppusel osales peale rannakaitserühma veel pioneerijagu, vastutegevuses tegutses üksus lahingkompaniist ja toitlustamist korraldas Pärnumaa ringkonna naiskodukaitse.